Пет разлога зашто је добро пити чај током љета

ГС
Пет разлога зашто је добро пити чај током љета

Чај је напитак који углавном конзумирамо током хладних, зимских дана, али његова благотворна својства чине га идеалним љетним пићем.

Одличан је извор хидратације, а одређени чајеви имају бројне благотворне учинке на здравље.

Ово је пет разлога зашто бисте га требали уврстити у рутину током љетних мјесеци:

Хидратација

Чај је одличан извор хидратације, што је посебно важно током топлих љетних дана. Иако се може чинити да топли напитак није најприкладнији за освјежење, чај не мора бити врућ.

Можете га припремити и охладити, те тако добити освјежавајући напитак који ће помоћи одржавати равнотежу вашег организма.

Помоћ при расхлађивању

Иако топли чај може помоћи у регулисању тјелесне температуре, хладни чајеви могу бити одличан начин за расхлађивање тијела. Можете припремити ледени чај с додатком свјежег воћа или метвице како бисте створили освјежавајући љетни напитак.

Благотворни учинци на здравље

Чајеви могу имати различите благотворне учинке на здравље. На примјер, зелени чај је богат антиоксидансима, а многи биљни чајеви имају умирујући учинак на тијело и могу помоћи у смањењу стреса и напетости.

Замјена за газиране напитке

Конзумација газираних пића може бити нездрава због високог садржаја шећера и других адитива, али љети свеједно често посежемо за њима. Пијење чаја здравија је алтернатива и може допринијети смањењу уноса непотребних калорија.

Уравнотежена пробава

Чајеви од камилице, менте или ђумбира познати су по својим умирујућим својствима на пробавни систем. Љети конзумирамо посебно разнолику храну због учесталијих путовања и активности на отвореном, а чајеви с благотворним учинцима на пробаву могу бити корисни за одржавање здравља пробавног система, пише Сенса.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана