Печене кестене можете правити и код куће

Г.С.
Печене кестене можете правити и код куће

Кестен је многима омиљена јесенска посластица коју углавном купују код уличних продавца.

Но то не мора бити једино вријеме када можете уживати у њиховом јединственом окусу јер кестене можете направити и код куће.

Кестен је здрава посластица којој нису потребни додатни шећери.

На 100 грама садрже неких 45 грама угљикохидрата те осам грама влакана. Припрема печених кестена код куће је заправо врло једноставна а неће вам бити потребан ни посебан алат а ни састојци.

Када је ријеч о састојцима потребни су сами кестени вода и сол. Од такозваних кухињских алата бит ће вам потребна шерпа тепсија папир за печење оштар нож и једна кухињска крпа. Када је ријеч о састојцима потребни су сами кестени вода и сол.

Од такозваних кухињских алата бит ће вам потребна шерпа тепсија папир за печење оштар нож и једна кухињска крпа. Да би добили савршено печене кестене најприје је потребно урадити двије ствари. Прва ствар је да уз помоћ оштрог ножа на средини сваког кестена зарежете двије линије у облику слова криза.

На тај начин ћете их приликом конзумирања лакше огулити. У шерпу с кључалом водом и мало соли ставите их да се кухају неких пет минута. Уколико се неки сиров кестен појави на површини воде то је знак да има црве и потребно га је бацити, преноси Кликс.

Након кувања га добро осушите и распорједите по тепсији коју сте обложили папиром за печење. Пожељно је да зарезана страна кестена буде окренута према горе. Пеците их у загријаној рерни на 200 степени неких пола сата.

Спремни су када се кора почне одвајати. Извадите их из рерне па прекријте с крпом и оставите 15 минута да одморе. Након тога су спремни за конзумирање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана