Палента дијета траје четири дана и топи килограме

ГС
Палента дијета траје четири дана и топи килограме

Палента или качамак дијета која траје четири дана обезбиједиће вашем тијелу неопходне витамине и минерале, очистити цријева и убрзати метаболизам.

Свима нам у неком тренутку треба брзо рјешење које ће нам помоћи да скинемо неколико килограма вишка у кратком року. Најбоље резултате дају рјешења која пријају нашем стомаку, а баш такав је качамак.

Комплексни угљени хидрати у комбинацији са влакнима из паленте дуго се варе, па нас дуго држе ситим, а притом стимулишу добро варење и спрјечавају затвор, који је честа посљедица брзинских дијета.

Предност овог јела је што је богато влакнима која упијају воду, набубре и стварају дугорочан осјећај ситости. Сто грама куханог кукурузног брашна садржи само 70 калорија, а забрањено је додавати пуномасни сир, кајмак и сланину док сте на овој дијети. Такође, палента ће помоћи да се ублажи ниво холестерола у крви.

Влакна у палента дијети подстичу здраво мршављење јер се њиховом конзумацијом регулише пробава. С обзиром на дуготрајан осјећај ситости спрјечава се и преједање.

1. дан

    400 г паленте

    1 краставац

    1 парадајз

    1 јабука

    2 литре воде.

2. дан

    Дуплирајте мени из првог дана.

3. дан

    400 г паленте

    салата од 300 г зелене салате, 200 г свјежег купуса, 2 шаргарепе, мало лимуновог сока и 1 кашичице маслиновог уља

    2 литре воде

    3 шоље зеленог чаја без шећера

4. дан

    Дуплирајте мени из трећег дана.

Поступак кувања паленте: Да би вам качамак помогао у мршављењу, морате да га кувате без млијека, шећера или маслаца.

Састојци:

– 50 г паленте

– 200 мл воде

– пола кашичице маслиновог уља

Припрема:

Благо исперите паленту чистом водом. Потом 200 мл воде сипајте у шерпу и врло мало посолите. Оставите да прокључа па додајте паленту. Кувајте на ниској температури 15-20 минута. Кад се скува, додајте маслиново уље и промешајте. Док сте на качамак дијети, пијте пуно воде и једите мале порције хране кад осјетите глад.

Палента је јефтина и изузетно храњива намирница која стимулише пробаву, успоставља хормоналну равнотежу, уклања вишак воде из ткива, а вашем тијелу даје енергију. Осим тога, палента има мало калорија и не садржи глутен, што значи да у њој могу уживати и они који су алергични на глутен. Како бисте изгубили сувишне килограме оптимално је да дневно уносите 1.500 калорија, те са палента дијетом нећете прекорачити овај дозвољени унос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана