Ово пиће ће вас најбоље расхладити: Безалкохолни коктел је идеалан за топле дане

GS
Foto: YT

Овај освежавајући напитак је идеалан за топле дане, савршен спој слаткоће лубенице, освежавајуће киселине лимуна и мириса нане.

Припрема је једноставна, а резултат је укусан напитак који ће вас освежити и расхладити. Уживајте у савршеном летњем освежењу уз безалкохолни коктел од лубенице обогаћен лимуном и наном. 

Састојци:

1 лубеница 2 лимете или лимуна 1 кашика меда 500 мл охлађене газиране воде 10 листова нане, плус неколико гранчица за украс око 10-15 коцкица леда за сервирање.

Рецепт за безалкохолни коктел од лубенице:

За припрему коктела, лубеницу исеците на коцкице, уклоните семенке и корицу. Потребно је око 450 г лубенице. Ставите је у замрзивач у одговарајућу посуду и оставите да се охлади око сат времена. Исцедите сок од лимуна у блендер, остављајући 2 танке кришке за декорацију, према упутама Стварукуса.рс.

Након сат времена, извадите охлађену лубеницу из замрзивача и убаците је у блендер заједно са медом, охлађеном газираном водом и листовима нане. Блендирајте док смеса не постане глатка, додајући по потреби још газиране воде да бисте постигли жељену конзистенцију. Затим промешајте и сипајте у бокал пун коцкица леда. Украсите коктел резервисаним кришкама лимуна или лимете и гранчицама нане. Ако вам се допадне овај коктел, можда ћете желети да испробате и пет рецепата за освежавајуће летње напитке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Цезар салата
Цезар салата
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана