Овај напитак ће вас разбудити боље од кафе: Здраво, брзо и укусно, а састојке имате код куће

ГС
Овај напитак ће вас разбудити боље од кафе: Здраво, брзо и укусно, а састојке имате код куће

Многи свој дан почињу шољицом кафе како би се разбудили, али постоји један напитак који ће вас разбудити брже од кафе, а изутетно је здрав.

Све што вам је потребно за припрему овог напитка су три врло добро познате намирнице – јабуке, лимун и вода. Јабука и лимун имају бројне бенефите који утичу на наше здравље, као и на сам процес мршављења.

Јабуке у себи садрже велики број влакана. Влакна успоравају пробаву и дају осЈећај ситости. Такође, јабука има низак гликемијски индекс, што значи да вам неће повисити шећер у крви. Познате су и као природни извор пектина, растворљивих влакана која покрећу храну кроз ваш пробавни систем.

Лимун је одличан за детоксикацију организма, помаже при излучивању течности као и уклањању целулита. Познат је и као нискокалорична намирница која ће успорити апсорпцију масноћа у ваш организам. Има висок садржај витамина Ц који ће ојачати ваш имунитет.

Начин припреме

У посуду с водом ставити два лимуна и три јабуке, исЈецкане на колутиће. Оставити да све заједно прокува. За то врИЈеме, на дно бокала ставити на колутиће сецкан један лимун и једну јабуку. Када је смЈеса у посуди прокувала, воће извадити на тањир, а воду сипати у бокал. Оставити да се охлади, а затим уживајте!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана