Ова жена прави невјероватно реалистичне торте и колаче који су одушевили људе широм свијета VIDEO

Klix.ba
Ова жена прави невјероватно реалистичне торте и колаче који су одушевили људе широм свијета VIDEO

Туркиња Туба Гецкил прави невјероватно реалистичне торте и колаче. За ову талентовану жену не постоји ништа што не може претворити у кулинарско умјетничко дјело.

Када је уведен локдаун због пандемије коронавируса, имала је више слободног времена, које је искористила за усавршавање. На свом Инстаграм профилу објављује реалистичне торте и колаче под хештегом евритингизкејк.

Као инспирација јој служе предмети и намирнице из свакодневног живота, ликови из цртаних филмова, али и политичари. Многи пратитељи били су толико одушевљени да нису могли вјеровати да је ријеч о нечему јестивом.

Гецкил је самоука умјетница. Поријеклом је из покрајине Ескисехир, а родитељи су јој аматерски сликари. Кулинарством се бави 20 година и чланица је Турске федерације кухара.

Прву 3Д торту у облику аутомобила направила је поводом синовог рођендана, који је испрва мислио како му је поклонила играчку. Када је усавршила технику, почела је одржавати курсеве у Сједињеним Америчким Државама, Нигерији, Индији и другим земљама широм свијета.

Сада живи у Истанбулу и власница је сластичарне Ред Роуз Кејк, која се налази на двије локације у споменутом граду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана