Уколико желите брзо и ефикасно мршављење ово је биљка за вас

Срна
Уколико желите брзо и ефикасно мршављење ово је биљка за вас

Процес мршављења врло често је захтјеван, али увијек су од помоћи савјети стручњака.

Особни тренер Кит МекНивен открио је једноставну тајну здравог и ефикасног мршављења - предлаже укључивање шпината у сваки оброк.

„Шпинат је препун витамина и минерала што га чини врло здравим и одличан је за оне који желе смршавити јер је врло заситан, али има врло мало калорија“, рекао је.

Такође, он је богат влакнима која доприносе здравој пробави. Вјерује се да смањује оксидативни стрес који може оштетити станице, придонијети старењу и потенцијално довести до болести попут дијабетеса, рака и Алцхајмерове болести, преноси Кликс. 

 

Ова супер намирница такође може помоћи у контроли великих апетита и допринијети осјећају ситости. Међутим, иако МекНивен препоручује додавање шпината сваком оброку, савјетује да се придржавамо највише 60 грама дневно.

„Претјерана конзумација шпината може спријечити ваше тијело да апсорбира калциј, што је лоше, а такође може утјецати на одређене лијекове јер је богат витамином К. Особе које узимају лијекове за дијабетес и снижавање крвног  притиска требају бити посебно опрезне“, закључио је тренер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Цезар салата
Цезар салата
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана