Немате лимун у кући - ово су савршене замјене

ГС
Немате лимун у кући - ово су савршене замјене

Почели сте да правите колач или чорбу и треба вам лимун, али га немате код куће. Не морате да трчите у продавницу, постоје намирнице које могу да га замијене, а да ефекат буде скоро исти. Могу чак и побољшају укус колача или јела, али и напитака.

Поморанџа

Одлична замјена за лимун је поморанџа. Треба водити рачуна, јер је она слађа од лимуна и мање кисела. За чај ће њен сок бити одличан, јер је такође богата витамином Це а неће га учинити киселим. За јела и колаче у којима се захтијева киселост, пажљиво је користите.

Винско сирће

Може се користити као замјена за лимунов сок, али морате бити опрезни са количином, јер је његова киселост нешто интензивнија.

Лимунтус

Лимунска киселина можда је такође одлична замјена, али боља је за рецепте у које иде лимунова кора него за оне гдје је потребан сок од лимуна, јер нема посебан укус. Најчешће се користи као конзерванс, али ако немате ниједну другу замјену са ове листе, може да помогне.

Бијело вино

Као замјену за лимунов сок можете употријебити и бијело вино захваљујући његовој киселости. Ипак, обратите пажњу да укус вина не доминира у ономе што правите.

Екстракт лимуна

Ово је најбоља замјена за лимун, јер је заправо концентрат лимуновог сока. Као такав, одлично ће послужити као замјена у рецептима у којима лимун игра главну улогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана