Намирнице које ипак можете наставити конзумирати када сте у процесу мршављења

ГС
Намирнице које ипак можете наставити конзумирати када сте у процесу мршављења

На интернету ћете пронаћи пописе великог броја намирница које морате избјегавати ако желите смршати. Међутим, можда ћете бити изненађени када сазнате које су то намирнице које се испрва чине лошим за линију, али су заправо уреду за већину људи.

Важно је да најприје обратите пажњу на величине порција које једете. Друго, овакву врсту хране требати конзумирати као дио цјелокупне уравнотежене и здраве исхране. Запамтите да је исхрана само један сегмент процеса мршављења и да такођер требате бити физички активни и имати квалитетан сан. Ово је листа намирнице које можете наставити јести уколико практикујете редовно вјежбање:

Тјестенина - Истина је да је тјестенина рафинирани угљикохидрат и често се препоручује да се конзумирање ове врсте хране ограничи када покушавате смршавити. Међутим, нутриционисти препоручују тјестенину направљену од гриза зато што се она спорије вари и тако тијелу даје стабилну енергију умјесто скока шећера у крви.

Истраживање је показало да су људи који су јели тјестенину пет пута седмично изгубили готово исти број килограма као они који су јели тјестенину три пута седмично или мање. Учесници су практиковали медитерански начин исхране, који се иначе сматра једним од најздравијих.

Нутриционисти наводе да је одговарајућа количина тјестенине за одраслу особу 85 грама. Одговарајућу количину за дјецу је мало теже одредити, али се сматра да за дјецу од пет до 10 година износи отприлике 50 грама. У тјестенину додајте намирнице које садрже здраве масти, нпр. маслине, туњевина итд.

Чоколада - Велике количине чоколаде и какаа дефинитивно нису најбоља опција када контролишете тјелесну тежину. Међутим, 

Јаја - Она су природан извор масти па многи људи сматрају да она нису препоручена у процесу мршављења. Ипак, захваљујући висококвалитетним протеинима бићете сити током остатка дана. Америчко удружење за болести срца (АХА) препоручује да дневно једете једно јаје као дио здраве исхране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана