Многи то раде погрешно: Овако се једе грашак по бонтону

GS
Foto: X.com

Када грашак није чорбаст, већ су послужена кувана зрна на тањиру, често је проблем покупити их прибором за јело без расипања. Због тога је познати британски инфлуенсер и учитељ бонтона Вилијам Хансон одлучио да сними видео и покаже како се по бонтону једе грашак.

Зрно по зрно и појешћете грашак

У видеу, који је до сада сакупио више од три милиона прегледа на ТикТоку, Вилијам показује колико је незгодно, непрактично и неуредно ако виљушком захватимо велики број зрна грашка одједном, па покушамо да их принесемо устима. Оно што ће се сигурно десити док виљушку будемо подизали јесте да ће се велики број зрна расути по столу, а то не желимо.

Због тога је практичније, објашњава Вилијам, да десном руком држимо нож и користимо га као „зид“ преко којег грашак не може ван тањира, а онда виљушком убодемо неколико зрна и елегантно их поједемо. Видео је постао толико виралан да је испод њега освануло чак 11.500 коментара, а већина људи је била шокирана призором.

„Нема шансе да ово радим“

Док једни нису могли да вјерују да су до сада грашак јели на погрешан начин или, пак, кашиком, други су се питали колико времена им је потребно да поједну један тањир ако буду пратили његов примјер.

„Замисли да овако једеш грашак на послу током паузе за ручак. Шеф би полудео“, „Шест месеци касније и ја овако и даље једем тањир грашка“, „Ко, за име Бога, измишља ова правила“, „Нема шансе да ово радим“, „Узмеш кашику и захватиш 1000 зрна одједном“, писалу су у коментарима људи, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана