Мирис давних времена уз нове ароме и амбијент

Илијана Божић
Мирис давних времена уз нове ароме и амбијент

БАЊАЛУКА - Модерне крофне, мирисом ванилије и давних времена, маме Бањалучане у “Закувај крофне”, а доласком прољећа и сезонског воћа у овом слатком кутку очекују их и нови специјалитети. Много љубави, труда, енергије и знања уткано је у рецептуре које никог не остављају равнодушним. Власник ове радње Предраг Тошић казао је да све сладокусце одушевљавају нови букети сачињени од крофни различитих укуса и боја.

 - Правимо их од мини и стандардних крофни. Купци могу сами да изаберу број слатких колачића у букету. Да ли ће то бити пет или 15, то препуштамо њима. Све су пуњене ванилијом и преливене ружичастом, бијелом, црном или плавом чоколадом - рекао је Тошић и додао да за десет или 12 КМ неко може да добије укусан поклон.                                                                                                               

Нагласио је да ће од сљедеће седмице у “Закувај крофне” поред слатких принцеза у понуди бити и слане те да ће љубитељи укусног тијеста моћи да се препусте неодољивим аромама у амбијенту лијепо уређене баште.                                                                                                                                       

- Желимо да наше госте обрадујемо и сланим крофнама, те стога уводимо “пица крофну” сачињену од шунке, сира, парадајз соса и оригана тако да подсјећа на праву пицу. Такође, планирамо да понудимо и крофне за доручак. Порција ће подразумијевати три мини крофне. Једна ће бити са куленом, сиром и павлаком, друга ће састојцима подсјећати на пицу, а трећа ће бити слатка са тамном чоколадом - рекао је Тошић.                                                                                                           

Додао је да ће уз слане и слатке крофне посјетиоци моћи да уживају и у кафи прављеној на мало другачији начин. Оно што је претходних дана укусом и изгледом очаравало сладокусце су воћне крофне.                                                                                                                                                                 

- Доласком прољећа и сезонског воћа рођене су и нове идеје, па су тако настале “крофна ужитак” пуњена ванилијом, преливена чоколадом и свјежим јагодама, те “крофна грација” сличног састава са трешњама на врху. Оне су веома интересантне, а комбинација ванилије и јагоде, те ванилије и трешње уз додатак црне чоколаде поред тога што изгледа веома декоративно, нешто је што већини прија - казао је Тошић.

“ПМС” најтраженија

Према ријечима Предрага Тошића најтраженија је “ПМС крофна” пуњена нутелом, прекривена тамном чоколадом и мрвицама кекса са комбинацијом шлага и кандиране трешње на врху. - Не знамо да ли је тражена због укуса или назива, али од почетка је међу омиљенима, а једнако је купују и мушкарци и жене - уз смијех је казао Тошић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана