Мале тајне најукуснијих прженица: Која је идеална количина млијека?

ГС
Мале тајне најукуснијих прженица: Која је идеална количина млијека?

Прженице су омиљено и млађим и старијим генерацијама. Лако се и брзо припремају, не оштећују буџет, укусне су, а нарочито су добре за доручак. Иако су укусне какве год испале, уколико желите да вам се топе у устима, ево у чему је ствар.

Српске домаћице су увијек знале да се снађу, па су тако комбиновале састојке које већ имају код куће и правиле јела која и дан-данас сви воле. У току немаштине настали су рецепти за нека од најлепших јела као што су качамак, сутлијаш, прженице...

Срби највише жале када треба да баце бајат хлеб, али исто тако не воле ни да га једу. Српске домаћице су осмислиле своју верзију рецепта за свима омиљене прженице. У Францукој се једу слатке, а код нас могу да буду и слатке, али и слане.

Прженице није компликовано направити, али ипак постоје неке цаке које ће вам помоћи да оне увек испадну савршено. Да би споља биле хрскаве, а изнутра мекане, не смеју да буду превише масне или да загоре. Тајна је врло једноставна, битно је да бајат хлеб исечете како треба, а да за смјесу користите праву мјеру, преноси б92

Парче хљеба нека буде дебљине око 1,5 цм и, наравно, битно је да хлеб не буде свеж. За 2 парчета хлеба потребно је једно јаје и 1/4 шољице млека. Још једна битна ствар коју многи не знају јесте да их увек пржите на уљу, а никада на истопљеном путеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана