Лак и брз рецепт за љетни колач са кајсијама

ГС
Лак и брз рецепт за љетни колач са кајсијама

Бранко Глигорић није професионални кувар, али ко год је имао срећу да сједне за његову трпезу, дуго је то искуство препричавао. Ово је његов рецепт за колач са кајсијама.

Шта добијемо када спојимо укусе кајсије, младог сира, ваниле и лимуна? Лагани, освјежавајући и прави правцати љетни колач.
Састојци:
4 јаја
200 г шећера
2 кесице ванила шећера
200 г младог сира (несланог или мало сланог)
1 дл јогурта
½ дл уља
корица од 1 лимуна – нарендана
250 г брашна
1/2 кесице прашка за пециво
500 г очишћених кајсија
шећер у праху за посипање
кокосово брашно по жељи за посипање
Припрема:
КОРАК 1: Миксером добро умутити јаја, шећер и ванилу. Када се шећер истопио, умијешати сир, јогурт, уље и лимунову корицу. Постепено додавати брашно у коме је прашак за пециво. Све миксати најмањом брзином, док се маса лијепо не сједини.
КОРАК 2: Добијено тијесто сипати у калуп или плех замашћен или обложен пек папиром. По цијелој површини сложити преполовљене кајсије пресјеченом површином на горе и благо их утиснути у тикесто.
КОРАК 3: пећи у у загријаној рерни на 180°Ц 30-ак минута. Пред крај печења када је тијесто по површини лијепо поруменило, колач прекријте алу фолијом.
Послужење:
Када је готов, дијелове колача између кајсија посути шећером у праху, а уколико волите у шећер додајте и кокосово брашно. Колач охладити и послужити.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана