Конзумирање само једног алкохолног пића дневно скраћује живот

ГС
Foto: Илустрација

Конзумирање само једног алкохолног пића дневно, било да је то кригла пива, чаша вина или чашица неког жестоког пића, може скратити ваш животни вијек за отприлике два и по мјесеца.

Љекар Тим Стоквел из Канадског института за истраживање употребе супстанци рекао је да би они који пију знатно више алкохола од тога (око 35 пића недјељно) могли скратити свој животни вијек за чак двије године.

"Алкохол је наша омиљена рекреативна 'дрога'. Користимо га за ужитак и опуштање, а посљедње што желимо да чујемо је да наноси штету. Утјешно је мислити да су нека пића добро за наше здравље, али нажалост, то је засновано на лошој науци", изјавио је.

Истакао је како ниједна количина алкохола није сигурна. Недавна истраживања су показала да конзумација алкохола може повећати ризик од одређених здравствених проблема, као што су рак, болести срца, мождани удар, болест јетре и још много тога, према Центрима за контролу и превенцију болести.

Иако се дуго вјеровало да је црно вино добро за ваше срце у умереним количинама, то није нужно случај, јер су нека истраживања показала супротно.

"Могућност да пијете знак је да сте и даље здрави, а не разлог доброг здравља. Постоји много начина на које ова истраживања дају лажне резултате који се погрешно тумаче па мислите да је алкохол добар за вас", казао је Стоквел, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Цезар салата
Цезар салата
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана