Колико дуго мљевено месо може бити замрзнуто

ГС
Колико дуго мљевено месо може бити замрзнуто

Тек купљено мљевено месо у фрижидеру може стајати дан, највише два, па би најбоље било, ако га не планирате потрошити у том периоду, да га замрзнете. Међутим, колико дуго оно може остати и у замрзивачу.

 Уобичајена врста мљевеног меса је мљевена говедина, али многе друге врсте меса се припремају на сличан начин, укључујући свињетину, телетину, јагњетину, козје месо и перад. Мљевено месо је врло често у употреби те је важно знати колико дуго га можете чувати замрзнутог.

Ако је термички обрађено и правилно похрањено, мељевено месо може бити замрзнуто два до три мјесеца и окус се неће толико јако мијењати.

Такођер, важно је и како је месо спаковано. Ако је у оригиналном паковању може стајати до двије седмице, а ако га планирате држати дуже од тога, било би добро да то пакирање омотате фолијом или га ставите у врећицу за замрзавање.

Губитак влажности један је од главних разлога зашто мљевено месо губи на јачини окуса након што стоји дуже вријеме,чак и ако стоји у замрзивачу, што значи да ни ондје не може стајати цијелу вјечност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана