Како смршати уз помоћ бијелог лука?

ГС
Како смршати уз помоћ бијелог лука?

Главице бијелог лука, оштрог мириса, неодвојиви су дио кухиње, управо јер се сматра да ово поврће подржава имуни систем и штити од многих болести.

Као што сви знамо, бијели лук посједује нутритивне вриједности – хранљива и активна једињења која могу помоћи у ослобађању од бројних здравствених стања.

Без обзира да ли патите од ниског крвног притиска или прехладе, бијели лук може бити одличан кућни лијек. Изненађујуће је да вам бијели лук на одређене начине такође може помоћи да изгубите маст на стомаку.

Бијели лук је препун витамина Б6 и Ц, влакана, мангана, калцијума, који играју пресудну улогу у топљењу килограма.

Према студији из 2011. године, објављеној у "The Journal of Nutrition" екстракт бијелог лука може довести до губитка тежине код појединих жена. Према другој студији, истраживачи су открили да када су мишеви храњени бијелим луком осам седмица, њихова тјелесна тежина и проценат складиштења масти знатно су се смањили.

Поред овога, бијели лук такође може да помогне у јачању имунитета, детоксикацији тијела и у борби против прехладе и грипа.

Откривамо на која три начина можете користити бијели лук за мршављење:

Бијели лук са црним бибером

Исијеците 2-3 чена бијелог лука у чаши воде и оставите да одстоји преко ноћи. Ујутро избаците чешањ бијелог лука и додајте прстохват црног бибера. Добро измијешајте смјесу и пијте је на празан стомак.

Бијели лук са медом

Ољуштите 2 -3 чена бијелог лука и добро га изгњечите. Помијешајте изгњечени бијели лук и мало меда. Оставите смјесу да одстоји 15-20 минута, а затим је поједите. Смјеса се једе једном дневно.

Бијели лук са лимуновим соком

Додајте 2-3 очишћена чена бијелог лука у чашу топле воде и пустите да одстоји неко вријеме. Сада додајте кашику лимуновог сока и добро измијешајте смјесу. Пијте смјесу ујутру на празан желудац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана