Како да месо не буде жилаво: У ресторану ставе један зачин

GS
Како да месо не буде жилаво: У ресторану ставе један зачин

Примијените трикове професионалног кувара, захваљујући којима ће шницле и остало месо које припремате бити сочно.

Кувар једног београдског ресторана је одлучио да открије неке од трикове које користе у ресторану када припремају месо. Шницле ће вам бити увијек сочне, батаци споља хрскави, а унутра мекани, а и друге врсте меса ће бити савршено укусне.

Направите савршено печење или шницле

Не пеците месо које сте тек извадили из фрижидера. Треба да стоји на собној температури бар један сат, да се загрије, јер ће се тако пећи равномерно. Исто урадите и када пржите шницле. Да бисте добили фину кору, осушите месо прије печења или пржења папирним убрусом.

Стајање у води за сочније месо

Месо које се дуже пржи, попут пилећих батака или свињетине може да буде суво после термичке обраде. Да бисте то избегли, пре тога месо потопите у слану воду. Направите раствор од 1 литра воде ие 1/4 чаше соли. Месо се потопи у потпуности и стави у фрижидер пола сата. Ако је у питању већа количина, треба да стоји 1 сат на 1 кг меса, али никада више од 8 сати. Пре пржења или печења исперите месо и осушите убрусом.

Како да шницле не буду масне

Када шницле стављате у тигањ, спуштајте их на ону страну на којој има масноће. Тако ће бити укусније, сочније, а нећете морати да користите уље за пржење, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана