Како да чувате храну у аутомобилу

Срна
Како да чувате храну у аутомобилу

Вјероватно вам се небројено пута десило да држите храну у аутомобилу. Можда сте ишли у велику куповину, спремате се да кренете на пут током викенда или сте једноставно купили храну за понијети, овакве ситуације се већини људи дешавају.

Који год да је разлог, када се храна нађе у ауту, требало би да обратите пажњу на сигурност, а посебно ако су чланови ваше породице дјеца млађа од 5 година, труднице, старији од 65 година или неко ко је болестан. Да би храна била безбједна за конзумирање, требало би избјегавати “опасну зону”, односно температуре између 4 ° Ц и 60 °Ц.

Уопштено, храну у аутомобилу требало би чувати у преносивим фрижидерима. Са друге стране, има и оних јела која би требало да остану топла, преноси Телеграф.

Ставите храну која би требало да остане хладна у фрижидере са ледом, а температура никако не би требало да буде преко 4° Ц. Пиће такође држите у фрижидерима, осим тога исјецкано воће и поврће, јогурт па и храну која је мање ојсетљива на високе температуре попут енергетских плочица или орашастих плодова.

Лако кварљиву храну попут млијечних производа и салата које садрже мајонез, требало би у потпуности избјегавати. Месо такође може бити опасно, па и њега изоставите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана