Исхрана која повећава плодност код жена и мушкараца

GS
Исхрана која повећава плодност код жена и мушкараца

Медитеранска исхрана потиче конзумацију намирница попут цјеловитих житарица, рибе, екстра дјевичанског маслиновог уља, поврћа и орашастих плодова, док ограничава црвено и прерађено месо, преноси б92.

Наиме, ова дијета смањује ризик од кардиоваскуларних болести, смањује ризик од смртности и помаже у постизању других здравствених добробити.

Нови резултати говоре да протуупална својства ове популарне дијете такође повећавају шансе за зачеће подстицањем плодности код жена, као и мушкараца.

Придржавање ове дијете уопштено је повезано с побољшаним резултатима плодности код жена и мушкараца за које се сматра да су посредовани протуупалним путевима.

Једна од главних ауторица студије, Евангелине Мантзиорис, истакнула је како су овим истраживањем жељели утврдити како исхрана која смањује упале може побољшати исходе плодности.

“Охрабрујуће је што смо пронашли досљедне доказе да слијеђење протуупалне дијете, оне која укључује много вишеструко незасићених или здравих масти, флавоноида као што је лиснато зелено поврће и ограничене количине црвеног и прерађеног меса, може побољшати плодност”, рекла је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана