Ево зашто би требали пити воду с лимуном сваког јутра

ГС
Ево зашто би требали пити воду с лимуном сваког јутра

Шољица топле воде с лимуновим соком може бити одлична алтернатива јутарњој кафи и многи је нутриционисти пију сваког јутра.

Вода с окусом може вам помоћи у томе да је више пијете. Додате ли мало окуса води, ону стару и обичну воду чините привлачнијом. Хидратација опћенито веома је важна, она помаже одржавати здраву разину енергије, њој можете захвалити када имате блистав тен, а управо ти и она може помоћи у управљању с тјелесном тежином. Запамтите, чак 60 % твог тијела сачињено је од воде. Кожа, мишићи и мозак требају воду и зато је правилна хидратација кључна за здраво тијело. Четири су главна разлога због којих је она идеалан одабир за први јутарњи напитак, а више о њима прочитајте у наставку.

Помаже у детоксикацији

Иако нас лимуни асоцирају на кисело, заправо су одличан извор алкалних твари и помажу уравнотежити пХ твог тијела. Комбинација топле воде и лимуна разбуђује јетру и помаже избацивање токсина из тијела.

Потиче пробаву

Ово једноставно, а моћно пиће стимулише пробавни тракт и тако помаже лакше упијање храњивих твари и нормалан рад цријева.

Позитиван учинак на губитак килограма

Лимунов сок садржи пектине, влакна која доказано потпомажу губитак килограма. Уз то, замијените ли заслађену кафу или чај топлом водом с лимуном, директно смањујете свој дневни унос калорија.

Смирује желудац

Ако одете на спавање пуног желуца, јутро би врло лако могли дочекати надути или с боловима у желуцу. Топла вода прочистит ће организам, док ће лимунов сок допринијети смањењу киселости желуца, пише Љепота&здравље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана