Ево шта заиста треба сервирати уз шољу кафе

Танјуг
Ево шта заиста треба сервирати уз шољу кафе

Обичаји око сервирања и уживања у кафи су различити од земље до земље као и врсте кафе, начини пржења, јачина и на крају, разлике у ономе што се сервира уз шољу кафе.

Најчешће уз шољу кафе сервирамо нешто слатко као комадић чоколаде или колаче.

Када послужујемо нешто слатко уз кафу, требало би да се држимо тога да сви људи не воле да једу док пију кафу и послужење би требало мало разноврсније.

С тим је остављена могућност избора. Такође је разлика у послужењу које иде уз црну кафу и кафу базирану на млијеку као на примјер капућино.

Ако послужујемо црну филтрирану кафу, уз њу се најбоље слаже неки чоколадни колач, или комадићи чоколаде било бијеле, свијетле, млијечне или тамне чоколаде. На тај начин ће сви пронаћи нешто за себе у зависности да ли у црну кафу стављају млијеко или не и да ли је шећере или не.

Цимет се слаже уз кафу, а у Мексику се понекад добије штапић цимета којим се мијеша кафа. Често се и капућино посипа циметом.

Исто тако су и колачи са циметом одлично послужење уз кафу. У Италији пак воле помијешати ракију или ликер у шољу кафе, док се у неким земљама често у кафу додаје кондензовано млијеко или пије јако слатка кафа, преноси Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана