Ево шта урадити да добијете савршени пире кромпир као из ресторана

Г.С.
Ево шта урадити да добијете савршени пире кромпир као из ресторана

Елена Голутсова, блогерка и побједница кулинарског такмичења у Русији, поделила је један од својих савјета за припрему савршеног пире кромпира

Пире кромпир у ресторанима често се знатно разликује од оног који припремате код куће, и то не само због начина сервирања и изостанка грудвица. Професионални кувари често користе тајне састојке које вам не би открили, а који додају посебан „шмек“ овом јелу.

На ТикТоку можете пронаћи мноштво савјета о припреми јаја, меса, пице и других једноставних јела, укључујући и пире кромпир.

Елена Голутсова, блогерка и побједница кулинарског такмичења у Русији, подијелила је један од својих савјета за припрему савршеног пире кромпира.

Да би пире кромпир био кремаст као маслац, кључно је осушити кромпир након кувања, а затим га притиснути кроз сито. Овај поступак чини пире компактнијим. Умјесто хладног млијека, додајте вруће кувано млијеко и добро умутите смјесу. То можете урадити миксером, ручно или у блендеру. Мућење додаје ваздух у пире, чинећи га лакшим и ваздушастијим, преноси Ало.

Поред тога, оваква припрема учиниће пире неколико нијанси свјетлијим него када се не мути. Још један трик је да се путер растопи пре него што се дода у кромпир, што додатно побољшава укус и текстуру јела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана