Ево како испијање пива може да вам помогне да смршате

ГС
Foto: Илустрација

Студија је показала да су они који уз пиво најчешће грицкају храну која обилује протеинима укупно унијели мање калорија у поређењу с онима који су јели масне производе.

У истраживању је двије трећине учесника одабрало храну с високим процентом протеина, али с ниским процентом угљених хидрата и масти.

У просјеку су уносили 1.749 калорија дневно - укључујући и оне из алкохола. То је било 577 калорија мање него што је потребно за одржавање тренутне тежине.

Друга трећина одабрала је слану храну с ниским садржајем бјеланчевина као што су кобасице, чипс и кекси те је у просјеку унијела 3.051 калорију - 813 више него што је потребно, преноси Б92.

Водећа ауторка студије докторка Аманда Греч с аустралијског Универзитета у Сиднеју рекла је: "Хтјели смо да откријемо бирају ли људи слану храну богатију протеинима када пију алкохол, и ако то чине, доводи ли њихов учинак засићења до укупно мањег броја калорија."

Најновија студија прва је која је узела у обзир друге компоненте исхране. Налази се темеље на 9.341 особи из аустралијског националног истраживања исхране и тјелесне активности.

Докторка Греч је додала: "Кад конзумирате алкохол и апетит вам је повећан, побрините се да одаберете здравије немасне протеине."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана