Десерт за све прилике: Чизкејк са карамелом, савршен спој слатког и сланог

ГС
Десерт за све прилике: Чизкејк са карамелом, савршен спој слатког и сланог

Чизкејк је колач који се у скоро свим варијантама састоји из три дијела: доњи слој је најчешће од кекса или бисквита, централни слој је тај који га и чини чувеним јер је од сира, а на крају долази воће или неки други прелив.

Историја чизкејка датира још из доба старе Грчке, гдје је био један од омиљених посластица, а први пут га спомиње грчки доктор Егемиуса у својој књизи о умијећу прављења овог слаткиша.

Касније су рецепт прихватили и Римљани, током вијекова се ширио цијелим свијетом и самим тим добијао различите облике и укусе, а чизкејк какав данас познајемо најсличнији је оном који је направљен први пут у Америци још крајем 19. вијека.

А ако сте љубитељ споја слатког и сланог, онда је рецепт за чизкејк са сланом карамелом посластица за вас.

Колач од сира са сланом карамелом и бијелом чоколадом доноси богатство укуса који ће одушевити и најзахтјевније сладокусце - мекана, кремаста текстура чизкејка у комбинацији с хрскавом кором од переца и грахам крекера ствара савршен склад између сланих и слатких нота, а све то заокружено домаћим сланим карамел умаком чини овај десерт посебним за све прилике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана