Била најљепша торта у Југославији, а данас је скроз заборављена: Кремаста, а не пече се

Г.С.
Foto: Скриншот

Пјесак торта је краслила трпезе у свим кућама у Југославији, а посебно су је обожавала дјеца.

 Прави се за пола сата и то без паљења шпорета! Ова посластица и врло декоративно изгледа, а колико има добар укус - увјерите се сами!

Састојци за ову посебну торту:

За 3 фила:

За ганаш:

Начин припреме:

Од литра млијека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге, а остатак млијека ставите да се кува са шећером. Када млијеко проври, додајте размучену пудинг смјесу, мијешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смјесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.

Након тога пјенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смјесу. Све заједно добро умутите и подијелите фил на три дијела, по рецепту Слатке домаћице.

У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, а у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распоредите филове, прво плазма, па кокос, а на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.

Направите ганаш, ставите све састојке у шерпицу, загријте и мијешајте на средњој температури док се не истопи и сједини. На крају ганашом полако прелијте преко фила и вратите торту на хлађење док се ганаш не стегне, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана