Без напора: Трикови уз помоћ којих се губе килограми

GS
Foto: Ilustracija

Ако желите изгубити неколико килограма, можда сте примијетили да постоји наизглед бесконачна понуда савјета и трикова за мршање, који д‌јелују поприлично једноставно. Но, који трикови вам могу заиста помоћи у овом процесу?

Према истраживању клинике Mayo, постоји више начина како без додатног напора скините вишак килограма. Промјеном малих навика можете направити велику разлику.

Сагоријевајте калорије обављајући свакодневне активности

Сагоријевање калорија обављајући свакодневне активности попут кориштења степеница умјесто лифта назива се НЕАТ, а ради се о једноставном концепту који може довести до губитка килограма. Ова врста активности може вам помоћи да сагорите неколико стотина додатних калорија изнад своје основне вриједности.

Замијените црвено месо гљивама

Један од најједноставнијих начина да изгубите килограме је да једете мање калорија него иначе. Смањити калорије можете тако што ћете умјесто црвеног меса јести гљиве, које су такође богате протеинима, а не садрже много калорија.

Замијените доручак и вечеру

Умјесто да вечера буде најтежи оброк, замијените намирнице с оним које једете за доручак. Студија објављена у часопису Obesity‌ из 2013. показала је да су жене које су јеле доручак од 700 калорија и вечеру од 200 калорија изгубиле више на тежини и осјећале мању глад током дана од оних које су јеле доручак од 200 калорија и вечеру од 700 калорија, преноси Кликс.

Попијте двије чаше воде 30 минута прије јела

Иако то није чаробно рјешење, испијање обичне воде 30 минута прије оброка може вам помоћи да изгубите килограме. Један од потенцијалних разлога зашто се то догађа је да вам волумен воде може помоћи да се осјећате ситијим. Такође, обичну можете обогатити кришком лимуна и листовима менте.

Напуните свој тањир поврћем

Једна од најбољих опција за губитак килограма је да повећате унос поврћа кроз своје оброке. Наравно, то подразумијева поврће које је свјеже или кухано без масноћа и млијечних производа попут врхња. Нека ваш тањир садржи 50 посто поврћа, 25 посто протеина и 25 посто житарица.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана