Зашто Брега и Бебек нису причали 25 година?

Aгенције
Зашто Брега и Бебек нису причали 25 година?

Популарни пјевач Жељко Бебек гостовао је у емисији "Максимално опуштено" водитеља Стевице Николића, која се емитује на телевизији ДМ Сат, и том приликом открио мање познате детаље из свог живота. Између осталог зашто није причао са Гораном Бреговићем више од двиј деценије.

Како је у једном моменту истакао, након што је напустио Бјело дугме, мислио је да ће бенд промјенити име.  

"Када сам отишао из Бијелог дугмета, маштао сам о томе да ће промјенити име бенда. Онај бенд који је дошао послије мог одласка, комотно се могао звати другачије. Бреговић је имао довољно популарности и утицаја на публику, па је бенд опет могао назвати Јутро или било како другачије, нити би ја наставио у неком Бијелом дугмету. Али ето сметало ми је то што су они остали Бијело дугме, па сам ја на неки начин изгледао као, добровољно сам отишао, ал' сам предосјетио, па су ме избацили и то ми је било криво и тешко."  

Жељко се послије одласка из бенда са Гораном Бреговићем није чуо 25 година и каже да је проблем био его.  

"Наш разлаз је био релативно трауматичан, зато сто сам ја хтио нешто постићи и схватио да нећу успјети, осјетио сам се повријеђеним, а Горан такође што сам га уопште и питао. Разишли смо се као повријеђени људи, а онда смо иза тога са оним класичним егом, који је и у мени и у њему, управо 25 година остали без контакта. Сто пута сам се питао како је могуће да ме човјек никада не назове, као "Хеј, како си, шта има, ми као Бијело дугме успијевамо, како си ти?". Било ми је жао што ме није звао он, а ни остали из бенда", испричао је Жељко.  

Бебек је у једном моменту рекао да су му симпатичне форе које данашње генерације праве на његове пјесме, те је и сам запјевао "Сањао сам ноћас да те немам".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана