Задње поруке бабе Ванге: Стиже нам болест гора и од сиде

24sata.hr
Задње поруке бабе Ванге: Стиже нам болест гора и од сиде

Велика поплава која стиже већ на прољеће донијеће ријеку лешева, а кад помислимо да је најгора ноћна мора прошла, стиже страшна болест. Биће гора од сиде, а покосиће мушкарце.

Предвиђања од којих се леди крв у жилама свијету је открио украјински путник и бизнисмен Анатолиј Лубченко. Он је провео неко вријеме с легендарном бугарском пророчицом Вангелијом Гуштеровом, познатијом под именом Баба Ванга, непосредно прије њене смрти. Лубченко је записивао од ријечи до ријечи сваку њену визију.

Није познато зашто је о свему ћутао 17 година. Међутим, многи се слажу да је тајне које му је открила старица слободно могао и даље држати за себе.

"Пловиће ријека лешева", сликовита је најава прољећне поплаве, за коју није рекла гдје ће тачно бити. Разни видовњаци сматрају да је ту ријеч о више поплава које ће задесити свијет након отапања снијега и однијети много људских жртава.

Те и друге детаље о предвиђањима најпознатије свјетске видјелице објавио је Радио Украјина, који програм емитује из Кијева.

Хиљаде слушалаца панично су почеле звати редакцију радија након што су чули предвиђања о новој пошасти, горој од сиде. Наводно ће заражени умирати у страшним мукама, а тијело ће им бити пуно гнојних чирева.

Иако је речено да ће болест углавном нападати мушкарце, звале су хиљаде уплашених жена које су захтијевале да им отворено кажу је ли ријеч тек о емисији за привлачење пажње или су стварно у питању црна предвиђања Бабе Ванге, у која многи вјерују.

Предвидјела је многе свјетске катастрофе

Слијепа пророчица, која је умрла 1996., предвидјела је многе свјетске катастрофе.

Најавила је почетак Другог свјетског рата, напад на Свјетски трговински центар у Нењ Yоруку 11. септембра2001. године, распад СССР-а, смрт принцезе Диане и властиту смрт 11. августа 1996. године.

Поруке је добивала од невидљивих бића?

Кад су је питали како све зна, рекла је да то добија од невидљивих бића која јој шаљу информације о простору и времену.

Сазнавши за њене способности, за Вангин рад заинтересовале су се бугарске тајне службе. По савјете јој је долазио и бугарски предсједник Комунистичке партије Теодор Живков, а бугарском краљу Борису III. рекла је тачан датум смрти.

И Хитлер ју је посјетио: Излетио љутит јер му је предвидјела неславан крај

Тоом Другог свјетског рата посјетио ју је и Адолф Хитлер. Говори се да је из њене куће излетио љутит. Ванга му је, наиме, предвидјела неславан крај. Шта је предвидјела Стаљину, због којега је два пута путовала у СССР, записано је у документима КГБ-а који још нису доступни јавности.

Средином 1960-их година Вангу су проматрали на Институту за сугестологију на Бугарској академији знаности.

Погодила у 80 посто случајева

Дали су јој уред у којем је примала клијенте, а сва њена предвиђања биљежили су научници. Наводно је погодила у 80 посто случајева, поготово када се радило о утврђивању судбина несталих након Другог свјетског рата. Успјешност других пророка није била већа од 20 посто.

Према неким њеним пророчанствима, човјечанству се не пише добро. Слиједиће брутални ратови у којима ће се користити нуклеарно оружје, а заразне болести коситће преживјеле.

Пала би у транс, а ријечи би само излазиле из ње

Баба Ванга ми је рекла да пазим на своју десну страну. Након неколико дана у мој аутомобил се на раскршћу с десне стране забио трамвај, рекао је Константин Коста који је из несреће изашао потпуно неповријеђен.

Бугарски умјетник Коста, који већ 35 година живи у Задру, упознао је Вангу 1967. године. Најавио јој се и старица, која је тада имала више од 80 година, га је примила.

Он је дошао с пријатељицом која је била посвојена и жељела је сазнати нешто о својим правим родитељима. Пророчица ју је од тога одговорила.

Успут је упозорила Константина.

- Чим ме је на повратку из Бугарске у Загреб ударио трамвај, кроз главу су ми одмах прошле њезине ријечи. Признајем, све је било мало језиво - рекао је Коста.

Потврдио је како је Ванга дјеловала као топла и драга жена која нема никакве везе с изванземаљским свијетом у који се клела. О њезиним најновијим пророчанствима не зна много јер о томе нису разговарали, али тврди како је боље бити на опрезу и вјерује како је могуће да ће се остварити.

Лепој Брени погодила све

Познатој пророчици одлазили су многи с простора бивше Југославије. Посјетила ју је и пјевачица Лепа Брена. Слијепој пророчици отишла је почетком 1980-их. Бугарка јој је тада прорекла како ће бити познатија од Тита и да ће се удати за човјека у бијелој униформи.

- Мислила сам да ћу налетјети на неког лијечника, а кад оно тенисач - рекла је своједобно пјевачица која се удала за Бобу Живојиновића, човјека који се бавио бијелим спортом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана