Владо давао високе хонораре?

Агенције
Владо давао високе хонораре?

Послије сједнице Скупштине Организације музичких аутора Србије (Сокој), која је била затворена за јавност, дошло је до великих промјена на челу те институције. Дугогодишњи потпредсједник Управног одбора Владо Георгиев понудио је своју оставку јер се на засједању повела бурна расправа око начина на који се врши исплата хонорара ауторима, пишу српски медији.

- Георгиев је поднео оставку на чланство у Управном одбору, о којој ће се одбор изјаснити на првој следећој седници. Његово образложење је да не жели да увлачи Сокој у своје приватне ствари, мислећи пре свега на личне сукобе с појединим новинарима. Да ли има још неке разлоге, то морате да питате њега - каже композитор Петар Стокановић, предсједник Надзорног одбора СОКОЈ.

Информацију да је популарни пјевач поднио оставку потврдио је и композитор Бане Опачић, али је и објаснио зашто се дигла толика прашина на редовном засједању.

- Настао је проблем с допунским кошуљицама које су приложене Сокоју, а на основу којих се исплаћују годишње тантијеме. Неки аутори добијали су веће хонораре. Нису била помињана имена -  каже Опачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана