Северина одвела сина под Острог

Aгенције
Северина одвела сина под Острог

Поред свега што се дешавало у њеном бурном љубавном животу, Северина Вучковић не жели да таква ситуација утиче на одрастање њеног сина Александра, па га је тако, како "Ало!" ексклузивно сазнаје, одвела у манастир српске православне цркве Острог.

Наиме, иако је сина својевремено крстила у католичкој цркви, Севе свом мезимца упознаје и са вером његовог оца Милана Поповића.

- Северина је неколико дана боравила у Црној Гори због наступа који је имала и ту прилику искористила како би са сином Александром отишла под Острог. Годинама је жељела да оде и сада јој се коначно испунила та жеља, првенствено због дјетета. Поштује сваку вјеру и то што је мали крштен у католичкој цркви нема никакве везе",  рекао је за "Ало!" извор близак пјевачици и додао да је пјевачица одушевљена манастиром.

"Северина је одушевљена. Љепоте манастире су је опчиниле и цијели дан је пријатељима препричавала колико јој је било лијепо. Александар је, наравно, још мали, па не разумије гдје је био, али му је мама све вријеме причала и објашњавала гдје су дошли. Вјерујем да ће опет отићи тамо јер је понијела незаборавне утиске", додао је извор.

Подсјећања ради, мали Александар примио је свету тајну крштења у цркви Срца Исусова на Замету, крај Ријеке, а његов отац бизнисмен Милан Поповић није присуствовао свечаном чину.

"И сама сам мислила да је немогуће крстити дијете без присуства оца, поготово што нисмо у браку, а и отац је православац. Међутим, свештеник ми је објаснио да ако се отац не јавља, ако није видио дијете два мјесеца, а био је у више наврата обавјештен о крштењу и није се противио томе, мајка као духовна заштитница дјетета може тај чин да обави сама. Милана сам обавијестила у више наврата, а и о томе смо причали на самом почетку наше везе и он није имао никакав проблем гдје ће се дијете крстити. Вјерујем да је сигурно имао добар разлог зашто није дошао, да је нешто било важније од тога, јер би сигурно дошао. Крштењем дјетета у кућу улази божји благослов. Али, прије свега, Александра ћу одгајати да буде човјек, пун саосјећања и емпатије, да слиједи своје снове и да поштује свако живо биће, без обзира на вјерску, полну и националну припадност. Одгајаћу га да буде добар муж својој жени и добар отац својој дјеци, да буде добар човјек, јер бити вјерник није довољно. Бити "само верник" није морална категорија, а бити добар човек јесте. Знам много добрих људи који су атеисти",  причала је тада Северина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана