Сека Алексић пјева за 14 плата

Новости
Сека Алексић пјева за 14 плата

Откако је објављен програм јубиларних, 50. „Љубичевских коњичких игара", грађани све чешће коментаришу како оне више нису промоција коњарства и коњичког спорта, већ прилика да се естрадне звијезде на брзину домогну великих хонорара.

Ове године за музички дио програма одабрани су Сека Алексић, Звонко Богдан, Лена Ковачевић, „Звезде Гранда" и Ђорђе Давид, а чланови Организационог одбора, на чијем челу је градоначелник Миомир Илић (СПС), нису жељели да кажу колико износе хонорари за сваког пјевача појединачно. 

Једино је саопштено да ће Секи Алексић, за наступ у суботу, 31. августа, бити плаћено 5.000 евра, што у динарима износи око 570.000. С обзиром на то да је просјечна зарада за јул у граду износила 39.500 динара, лако је израчунати да ће она, за два сата пјевања, зарадити износ за који Пожаревљани треба да раде 14 мјесеци. Шта више, на питање по којим су критеријумима бирани музички извођачи и да ли је ријеч о миљеницима странака пожаревачке владајуће коалиције СПС-СНС-УРС, градоначелник је одговорио да их је изабрала једна београдска приватна агенција! 

- Певаче је ангажовала агенција „Пистаћо", сходно њиховим слободним терминима. Ја, лично, био сам за то да се ангажује Здравко Чолић, али то није било изводљиво, јер је он заузет - објаснио је градоначелник. 

Истовремено, на сајту Агенције за привредне регистре стоји податак да је поменута агенција основана прије непуних мјесец дана, 31. јула, те да има само једног запосленог, извјесног Милана Пиштанца.

На крају, Туристичка организација Пожаревца на својој интернет-презентацији наводи да је позив за достављање понуда за ангажовање певача упућен само агенцији „Пистаћо", што значи да други нису ни могли да учествују у надметању. Јер, јавног позива није ни било.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана