Саша Поповић преузима од Митровића телевизију Авалa

Telegraf.rs
Саша Поповић преузима од Митровића телевизију Авалa

Саша Поповић је, како Телеграф сазнаје, у сриједу 10. октобра касно увече са Жељком Митровићем постигао договор о преузимању телевизије "Авала", која ће под новим именом Народна ТВ почети са радом 7. јануара.

Сувласник "Гранда" у овај посао улази заједно са неколико српских компанија, које ће уложити свјеж новац у продукцију и изградњу новог студија. Такође, Поповић се са Митровићем договорио и да нова телевизија у прво вријеме користити информативни програм, као и студијске капацитете ТВ "Пинк" у Шимановцима.

Као што је Телеграф већ објавио, преговори између Саше Поповића са једне, и Жељка Митровића и сувласника "Авале" са друге стране, су почели још у августу.  

Заинтересованост Саше Поповића за ову куповину ниједног тренутка није била спорна, али је сувласника "Гранд продукције" у намерама колебала чињеница да је у пакету са ТВ "Авала" ишао и дуг чији се износ процијењивао на седам до осам милиона евра.

Такође, ова ТВ станица има и неизмирене обавезе према Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) који износи више од 25 милиона динара (накнада за емитовање), због чега је "Авала" мјесецима била у опасности да изгуби лиценцу и фреквенцију. Међутим, посљедњих дана "Авала" је почела да отплаћује дуг према РРА, али остао је горући проблем неисплаћених плата и хонорара запосленима, који су у претходне двије године неколико пута штрајковали.

Да подсјетимо, претходни власници ТВ "Авала" су, према Агенцији за привредне регистре, били Јонас Краус Вернер, адвокат из Беча, у чијем власништву је било 48,41 одсто акција, српски бизнисмен Данко Ђунић, са приближно 46 одсто, и Жељко Митровић са 4,95 одсто акција

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана