С. Кореја: Једнорози заиста постоје!

Агенције
С. Кореја: Једнорози заиста постоје!

Тако бар тврде званичници Сјеверне Кореје који су крајем седмице издали још једно невјероватно саопштење у којем наводе да су научници из те земље открили гробље једнорога.

У невјероватном саопштењу које је пренијела корејска Централна новинска агенција (KCNA) наводи се да је краљ Донгмиеонг уздигао до вjечне славе древно корејско краљевство Когуриео почетком првог миленијума, управо јездећи на овим животињама.

Гробље једнорога откривено је у близини једног од храмова у Пјонгјангу, главном граду Сjеверне Кореје. На улазу је пронађена камена плоча са натписом “Јазбина једнорога”, али више информације о открићу није саопштено.

Као и бројна ранија открића, тако је врх режима Сjеверне Кореје и ово искористио не би ли популарисао и оправдао свој конзервативни режим. “Ово откриће показује да је Пјонгјанг био главни град древне Кореје као и краљевства Когуриео”, изјавио је Јо Хуи Сунг, директор Историјског института Националне академије наука.

С обзиром на то какве је вијести у прошлости објављивала KCNA, и ову вијест о једнорозима треба узети са резервом.

Међу најзанимљивијима су свакако извјештаји о њиховим вођама. Примјера ради, “Драги Вођа” Ким Џонг II, који је преминуо прије годину дана, измислио је хамбургер, написао више од хиљаду и петсто књига током три године студирања и постигао рекордних седамнаест погодака када је први пут узео штап за голф у руке, или је тако бар његових 17 тјелохранитеља посјведочило новинарима KCNA.

И садашњи вођа Ким Џонг Ун биљежи велике успјехе, бар у извјештајима KCNA, па је тако овај млади престолонасљедник своју прву тезу написао из војне стратегије када је имао 16 година. Осим тога, он спава само три или четири сата ноћу, често пости да би могао да учи, а недавно је проглашен и “најсексепилнијим живим мушкарцем” ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана