Романса која је уздрмала Турску: Љубав која није требало да се глуми

blic.rs
Романса која је уздрмала Турску: Љубав која није требало да се глуми

Када се помене серија “Аси”, прва асоцијација су главни глумци, Туба Букујстун и Мурат Јилдрим. Међутим, огромну пажњу медија нису заслужили само глумом. Привлачније од серијског заплета био је онај из реалности, љубавна веза главних протагониста, оспоравана од њих самих, “зиљележена” је и на малим екранима јер гледаоци нису могли да не примјете да је хемија више од глумачког задатка.

Инспирисана класиком “Понос и предрасуде”, серија “Аси” снимљена је у Турској 2007. Сам сценарио је обећавао, а снимање је надмашило очекивања. За гледаоце се спремала једна, а иза камера одигравала друга сапуница.

Детаљи са снимања убрзо су процурели у јавност. Сви који су са присуствовали љубавним сценама Тубе и Мурата говорили су да су њих двоје заљубили једно у друго, и да симпатије нису могле да се сакрију, нити помијешају са добрим односима међу колегама. Варница је планула, а турски таблоиди испратили читаву причу. Како су поједини међу њима писали, глумци су послије серије снимљених кадрова започели тајно виђање.

Елементе драматике и сапунице у љубавни заплет Мурата и Тубе унијела је и чињеница да су обоје у то вријеме били у везама. Судећи према писању турских таблоида, тадашња вјереница Мурта Јилдрима, Бурчин Терзиоглу бурно је реаговала када је сазнала да је њен будући супруг опчињен Тубом. Како би била у његовој близини, упутила се на снимање у Антакији. На путу је доживјела саобраћајну несрећу.

А онда су трачеви тек кренули, али овога пута поткрепљени и Муратовом изјавом. Таблоиди су тврдили да је због гриже савијести запросио вереницу, а Мурат је додао: 

- То сам направио у тренутку док смо се свађали. Бурчин ме питала што желим од ње, а ја сам јој рекао да желим да се оженим њоме. Тако се завршила и расправа.
Ни Тубу са друге стране нису штедели медији. Чим се сазнало да лијепа глумица очекује близанце, на листи могућих очева нашао се велики број мушкараца. Поред Мурата, на том списку су се нашли и глумац Кансел Елчин и редитељ Толга Карачелик. Заносна Туба је мудро ћутала, а вјенчање са Онуром Сајилем је донијело крај таквих прича.

Ако вас све ово није убједило у љубав Аси и Демира, имамо још једну занимљивост. Афере турског Онура и Шехерезаде, како су их називали, пунила је новинске ступце, а затим је одједном све заташкано. Ако покушате да пронађете текстове или фотографије из жуте штампе који су пратили ову причу, нећете имати успјеха. Ако је све било неистина, чему сакривање?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана