Родман о раскалашном животу вође Северне Кореје

Telegraph
Родман о раскалашном животу вође Северне Кореје

Денис Родман описао је живот вође Северне Кореје као журку са „седам звjездица" са константним коктелима и забавама на приватном острву и луксузним јахтама Кима Јонга Уна.

Бивша кошаркашка звијезда је по други пут посјетила Сјеверну Кореју у септембру и Кима описује као „доброг пријатеља".

У интервјуу за лист Сун, Родман је изјавио да је провео седам дана на Кимовом приватном острву.

„То је било попут одласка на Хаваје или Ибицу, али са разликом да само он тамо живи. Ким воли да око себе има људе. У његовом друштву је увијек између 50 и 60 особа, нормалних људи који пију коктеле и све вријеме се забављају", изјавио је Родман и додао:

„Ако пијете текилу, то је онда најбоља текила. Шта год пожелите, Ким има најбоље од тога".

Родман се у Сјеверну Кореју вратио седам мјесеци након прве посјете Пјонгјангу када је снимао документарни филм у вези са кошарком, а Ким је велики фан овог спорта.

Организације за људска права, међутим, захтијевају већи притисак на режим Кима Јонга Уна, који је потрошио 645 милиона долара на луксуз у 2012. години.

Ким је куповао егзотичне љубимце, парфеме и елементе за купатило, судећи по извјештају који је достављен парламенту Сјеверне Кореје почетком октобра.

Само врхунски алкохол који је диктатор купио вриједи 30 милиона долара док је купљена електронска опрема коштала 37 милиона долара.

Вођа Сјеверне Кореје такође је купио сатове у вредности од 8.2 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана