Припадник САС-а изазвао судар у којем је погинула принцеза Дајана

kurir
Припадник САС-а изазвао судар у којем је погинула принцеза Дајана

Бивши члан елитних британских Специјалних снага, након разговора с принцом Вилијамом, признао својој супрузи како је настрадала Дајана.

Бивши војник британских елитних Специјалних ваздухопловних снага (САС) тврди да је британска принцеза Дајана убијена тако што је један члан те јединице фаровима кола намјерно заслијепио њеног возача како би изазвао судар.

Човјек познат само као „војник Н” наводно је, након часова напредне вожње које је држао принцу Вилијаму 2008, својој жени саопштио запрепашћујућу истину о смрти леди Ди 1997, што је његова супруга одлучила да објелодани полицији. Скотланд јард је након изјаве жене одлучио да поново отвори 16 година стар случај смрти принцезе у париском тунелу.

Све добро испланирано

- Причали смо о часовима вожње које је мој супруг давао принцу Вилијаму и ја сам у једном тренутку рекла да је тужно што његова мама није ту да га види. Тада ми је муж признао да је један од његових колега ис САС-а одговоран за несрећу и Дајанину смрт. Потпуно сам била шокирана. Нисам могла да вјерујем шта ми прича - рекла је жена „војника Н”.

Према њеним ријечима, од мужа је сазнала да је све морало да се деси баш у тунелу јер су многи помно пратили сада покојну супругу принца Чарлса. Такође, објелодањено је да је било проблема да се несрећа изазове, али је један од чланова САС ипак успио да свјетлима на својим колима заслијепи возача. На питање како су могли да ураде тако страшну ствар, „војник Н” одговорио је да су његове колеге само извршавале наређења и да је за њих то био посао као и сваки други.

Кобна ноћ

Иначе, принцеза Дајана и египатски милионер Доди ел Фајед, за кога се тврди да је био њен љубавник, погинули су 31. августа 1997. у Паризу, у тунелу Понт де л‘Алма. Њих двоје су посљедњи пут виђени заједно кад су изашли из хотела „Риц” и ушли у „мерцедес С280”, након чега је њихово возило ударило у стуб у тунелу.

Према подацима из званичне истраге, догађај је описан као несрећан случај који је изазвао возач Хенри Пол. Он је, наиме, био пијан и није успио да контролише возило којим је покушавао да побјегне од папараца на мотоциклима. Возач је такође погинуо, а несрећу је преживио једино принцезин тјелохранитељ Тревор Рис-Џонс, који је био тешко повријеђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана