Поп звијезда оптужена да промовише избјељивање коже

Aгенције
Поп звијезда оптужена да промовише избјељивање коже

Афричка поп звијезда Денсија оптужена је да је лансирањем своје нове креме за уклањане флека са лица подстакла тренд "избјељивања" коже.

Нигеријска и камерунска поп звијезда је у интервјуу за "Ебонy" изјавила да је крема намијењена за уклањање тамних мрља са коже, те да она није крива уколико потрошачи одлуче да њоме избјељују цијело тијело.

Иначе, избјељивање коже је тренд који је већ забиљежен у западној Африци а критичари се брину да га поп пјевачица само додатно промовише.

Штавише, тамошњи медији је у посљедње вријеме критикују зато што је од 2011. године боју своје коже посвјетлела и за више нијанси помоћу сопствене "Whitencious" креме.

"Људима је потребан неко коме ће вjеровати. Када упореде моје слике прије и послије они виде да је производ ефикасан. И погодите шта? Желе да га купе", каже Денсија.

Ипак, Денсија демантује тврдње да глорификује и промовише избјељивање коже. У још једном покушају да се оправда пјевачица је открила и ко су њене муштерије.

"Већина мојих муштерија су Афроамериканци, не Африканци, јер бијели човјек не воли свијетле Африканце. Они су једноставно црни", помало нејасно истиче.

Денсија је на крају признала да се њена крема може користити за избјељивање читавог тијела, а не само флека на кожи. Међутим, није јој јасно ко би давао толики новац за тако малецну крему и њоме мазао читаво тијело - "Не вјерујем баш да би неко давао око 60 долара за малу кутијицу креме или 160 за већу како би мазао цијело тијело"

Када су јој поменули ризике од избјељивања коже као што је рак, Деника је узвратила - "Али и ваздух који дишемо изазива рак. Све на овом свијету изазива рак"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана