Полиција тражи Симону Готовац

Агенције
Полиција тражи Симону Готовац

Загреб - За Симоном Готовац, бившом супругом Анте Готовца биће расписана полицијска потрага будући да јој суд већ у неколико наврата није успио уручити позив за свједочење у поступку због малверзација у фирми "Минимото Сервис".

Ријеч је о фирми којој је Анте Готовац био директор те је ту своју функцију, према оптужници, злоупотребљавао од средине фебруара 2008. до средине јануара 2009. године.

Тада је, тврди тужилаштво неосновано подизао новац с рачуна, оштетивши фирму за укупно 822.200 куна, јавио је Нови лист.

Данас је свједочила бивша помоћница у рачуноводству Готовчеве фирме, Ана Иванчић, која је имала право располагати новцем са службеног рачуна, но никада то није чинила без налога директора.

Према њеним ријечима Готовац је увијек потписивао исплатнице за новац што га је преузмао. У питању нису били велики износи, максимално седам хиљада куна, додала је. Међутим, потврдила је и исплату сто хиљад куна што их је Анте Готовац пребацио из "Минимото Сервиса" у фирму "Симона продукција".

"Увјеравао ме да неће бити никаквих проблема с пребацивањем тих средстава и да ће се из ‘Симона продукције’ сва средства вратити", рекла је свједокиња присјетивши се и да је Симона Готовац радила промоцију за "Минимото Сервисе".

Сама Симона Готовац, чију адресу становања не зна ни њен бивши муж, требала би се о свему томе изјаснити у наставку процеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана