Пако де Лусија с „Пантерсима” уживао до зоре

Blic.rs
Пако де Лусија с „Пантерсима” уживао до зоре

Послије феноменалног концерта у Центру „Сава” у оквиру 44. Бемуса и стајаћих овација београдске публике, шпански фламенко гитариста Пако де Лусија је у пратњи музичара свог бенда и старог познаника Томе Пантерса отишао на чувени београдски сплав „Пантерси”.

Музичари су уживали у локалним специјалитетима и циганској музици до зоре.
- Пако је наш другар одавно. Трећи пут је код нас на сплаву јер воли аутентичну музику и наше импровизације на лицу места. Ужива у нашем извођењу циганских стандарда. Он разуме оно што ми свирамо јер осећа музику. Он је Шпанац, зна шта је страст, Медитеран, корида... Осјећајан човјек који умије лијепо да се проведе. Када смо почели да свирамо „Ђелем, Ђелем”, заискриле су му очи и онда смо додали глас и заједно отпјевали до краја, рекао је специјално за „Блиц” Тома Пантерс.

Како „Блиц” сазнаје, на сплаву „Пантерси” послужен је класичан мени, који подразумева старт од домаће проје, ракије и ајивара, а наставља се специјалитетима с роштиља.

- Шпанац воли наш роштиљ иако га лекари бране свима. Слатко је клопао мешано месо уз црно вино. Зна човек шта је добро и ужива. Није љубитељ жестоких пића, већ полако уз храну густира вино. Синоћ није свирао с нама, али му се допала наша песма и атмосфера по којој смо надалеко познати. Много је добар осећај док причам својим унуцима како Пако де Лусија воли моју музику. Много добар... - објашњава Тома за „Блиц”.

Чланови бенда свјетски признатог гитаристе били су посебно фасцинирани непосредним контактом Томиног бенда с гостима на сплаву и неки од њих су коментарисали да индустрија забаве не познаје такву комуникацију између музичара и публике. Неки од њих су и заиграли заједно са својим домаћином  док је с „Пантерсима” мераклијски штимовао атмосферу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана