Отворен кафић у коме је све бесплатно... осим времена

Танјуг
Отворен кафић у коме је све бесплатно... осим времена

У Лондону је почео да ради први кафић у коме је све бесплатно, осим времена које тамо гости проведу, а минут кошта три пенија. Ријеч је заправо о руском ланцу кафића "Зиферблат" који је сад добио свој први објекат у Британији.

Назив кафића је кованица из руског и њемачког језика и означава бројчаник сата.

Идеја је у томе да гости кафића узму будилник са ормара кад уђу и подесе вријеме, а аларм ће да се огласи по његовом истеку.

Не постоји минимално вријеме које гости могу да проведу у кафићу. Гостима су на располагању кафа, разни напици, бисквити, воће, поврће, сурфовање по интернету, па чак и то да сами у кухињи припреме себи храну или скувају кафу.

Гости могу да одсвирају и понеку ноту на клавиру, преноси "Гардијан", а сат времена све онога што кафић нуди кошта фунту и 80 пенија.

Власник "Зиферблата" Иван Митин отворио је 10 кафеа у Русији у протекле двије године и сада жели да широм свијета примјени своју идеју.

"Људи у Лондону су много спремнији за овај концепт који су одмах схватили", каже Митин, подсјећајући да је у његовим кафићима могуће да се гости опусте кад оперу судове.

Остаје да се види да ли ће се "примити" ова идеја и да ли је пожељно да уз вас стоји сат док пијете кафу и опомиње вас кад вријеме истекне; за неке је то можда опуштање, а за друге стрес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана