Освојио 40 мил. долара на лутрији и донирао у хуманитарне сврхе

Aгенције
Освојио 40 мил. долара на лутрији и донирао у хуманитарне сврхе

Том Крист из Калгарија у Канади, освојио је 40 милиона долара на лутрији. За добитак није никоме рекао, а добитак је одлучио донирати у хуманитарне сврхе.

Рак је прилично велика ствар, моја је супруга преминула од рака прије двије године. Ја сам крајем септембра отишао у пензију, а био сам довољно сретан да за вријеме радног стажа збринем себе и дјецу па нисам имао недоумица око тога гдје ће новац отићи", испричао је Крист, који је џекпот освојио још у мају ове године.

Крист игра двије врсте игара на срећу и то на претплату, што значи да играчи могу и до годину дана унапријед уплатити срећке. Уколико освоје више од 10 хиљада долара, прво приме телефонски позив. Сам Крист није уопште очекивао да ће једног дана примити позив у којем ће му саопштити да је освојио највећи износ икада извучен у Калгарију.

"Нисам чак био сигуран ни на којој игри сам освојио новац ни који су бројеви у питању. Уплатим претплату сваке године када ми стигне обавјештење да је стара истекла. Понекад добијем чек на 10 или 20 долара, али ово нисам очекивао", навео је.

Крист, такође, никоме није ни рекао за освојени новац. Када је спустио слушалицу, престао је размишљати о томе. Чак ни његова дјеца нису знала за добитак до прије неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана