Није лако бити Дјед Мраз

Танјуг
Није лако бити Дјед Мраз

Недавно британско истраживање открива да бити Дједа Мраз није нимало лако и да то захтјева посебну посвећеност и таленат.

И док многи сматрају да посао Дјед Мраза представља забаван начин да се дође до зараде, особе које се прерушавају у популарног брадатог дједицу у црвеном одијелу махом своју улогу схватају веома озбиљно.

Да би неко постао Деда Мраз није довољно да обуче црвено одијело, већ је потребно да приступи потпуној трансформацији своје личности, истиче се у студији групе научника са Универзитета у Есексу.

"Као Дјед Мраз, ви сте славна личност, особа коју 98 одсто људи воли да сретне", казао је један Дјед Мраз.

"Али ви не можете да глумите Дједа Мраза, већ морате да будете Дјед Мраз", објаснио је он.

"Они просто морају да буду отјелотворење лика како би дјецу и њихове родитеље убједили у реалност сусрета", казао је вођа истраживања, професор Филип Хенкок.

Показало се и да посао Дјед Мраза умије да буде прилично рискантан. Популарни дародавац је не ријетко мета напада лопова, а понекад мора да се носи и са несташном дјецом као и са малишанима који, вјероватно од узбуђења, умију да Дјед Мраза "часте" повраћком.

Према писању Гардијана, у Великој Британији Дјед Мраз зарађује око 38 фунти на сат, а они са природном брадом могу да очекују за четвртину већу сатницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана