Нелета Карајлића не желе у Сарајеву!

Курир
Нелета Карајлића не желе у Сарајеву!

Нелета Карајлића не желе у Сарајеву. Иницијативу су покренули чланови општинског вијећа града Сарајева из редова СДA Aлије Изетбеговића, јављају бх медији, а преноси Курир.

Творац „Надреалиста" и чувени музичар је у понедјељак био главна тема појединих информативних емисија у којима су гости били управо функционери странке СДA.

Том приликом је Џемо Туцаковић навео да ће приједлог ставити пред министра културе Кантона Сарајево Ивицу Шарића, познатог по антисрпским ставовима, који је недавно забранио наступ Ћеме и Милене Ћеранић.

- Не може неко ко велича национализам и злочине у својим назовихумористичким емисијама бити пожељан. Управо због такве идеологије се и десило све ружно на овим просторима - рекао је Туцаковић.

Карајлића ова иницијатива није изненадила нити повриједила. И сам је више пута истакао да више никада неће крочити у Сарајево.
- Бојим се да тај господин није погледао емисију, јер у њој нема ничег што он помиње у својој изјави. A то да сам непожељан јасно ми је још од 1992. Баш као што је непожељно и 200.000 људи који дијеле моју судбину. „Надреалисти" које сада радимо зраче ведрином и добронамјерношћу и нико неће наћи ништа уврједљиво у њима - рекао је Неле Карајлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана