Милана Поповића могу ухапсити у Хрватској због Северине

Блиц.рс
Милана Поповића могу ухапсити у Хрватској због Северине

Пријаве које је против њега поднијела Северина Вучковић довеле су до тога да Милан Поповић може бити приведен чим ступи на тло Хрватске.

Адвокат Милана Поповића Љубо Павасовић ексклузивно за "Блиц" објаснио је зашто је српски бизнисмен угрожен сваки пут када крене да види свога сина Александра.

- Лаконско подношење казнених пријава опасна је игра тим више што је господин Поповић у Хрватској странац који због казненог поступка може имати много више непријатности него хрватски држављанин. То значи да постоји могућност да господин Поповић може по уласку у Хрватску бити приведен државном тужиоцу. Процедура привођења подразумева стављање лисица на руке. Када против некога подносиш кривичну пријаву, јасан је циљ да та особа буде кажњена и сама та чињеница најбоље говори о намерама госпође Вучковић. Међутим, мислим да је и нашем државном суду јасан мотив подношења ових казнених пријава и да нашим органима гоњења не пада на памет да буду увучени у ову оперету. Уосталом, господин Поповић је досад уредно долазио на свако испитивање и разложно демантовао досадашње пријаве госпође Вучковић - каже адвокат Павасовић.

Зашто је Северина поднијела пријаве које могу да угрозе слободу српског бизнисмена, објаснио нам је пјевачицин менаџер Томислав Петровић.

- Због основане сумње за извршење више казнених дјела, Жупанијско државно тужилаштво Републике Хрватске води истрагу по службеној дужности. Колико сам ја упознат, ради се о основаној сумњи на: нелегално издавање српског пасоша, објављивање одлука суда и објављивање приватних имејлова у медијима - рекао је Петровић за "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана