Лукас: Нисам пљувао Чолу и Жељка

Вечерње новости
Лукас: Нисам пљувао Чолу и Жељка

Некадашњи "краљ сплавова" Александар Вуксановић (43), познатији као Аца Лукас, промjенио је стил живота и објавио истоимени албум, његов девети студијски, са 10 пjесама. На омоту албума, који је већ продат у "златном" тиражу, Лукас у одijелу витеза стоји очи у очи са Исусом Христом, док га на другој божји син љуби у чело. Фотографије су изазвале различите коментаре, чим се Лукасов албум почетком августа појавио у продаји, у пакету са врећом прашка од три килограма.

На питање зашто баш Исус Христ, Аца Лукас, за "Новости", одговара:

- У животу и каријери радим оно што најбоље знам, а јанајбољезнам да певам. И да се бавим музиком, свирком и концертима. Све остале ствари које су везане за каријеру, а неопходне су и незибежне да се комплетира цела прича око мене, раде људи који су стручни за то. Један од највећих стручњака за фотографисање, човек са којим сам радио омоте за овај и прошли албум, јесте Петар Вујанић. Он је осмислио све и мораћете њега да питате зашто је то тако. Ја се уопште не мешам у туђи посао. Петар ми је рекао да је то сјајно и прихватио сам. Наравно, одбио бих да ми неко сад каже да се скинем го, али такве "стручњаке" и не ангажујем, него искључиво оне у које имам поверење.

Својевремено је "пљувао" Здравка Чолића и Жељка Јоксимовића, чији су се дискови продавали уз прашак, као сада његов...  

- Одмах да те прекинем, нисам "пљувао", него сам се смејао. Велика је разлика између пљувати и смејати се. Под један, не могу да "пљујем" Здравка Чолића, највећу легенду на нашим просторима, и Жељка Јоксимовића, једног од највећих овдашњих музичара, јер сам добар са њима. А под два, нисам се њима смејао, смејао сам се том потезу што продају албуме уз прашак, а смејем се и сада кад сам и ја то урадио. Конкретно, ја сам сада то урадио, јер је то много добар пословни потез. И онда када сам се смејао, није било злонамерно, него весело. Било ми је мало је смешно што продају своју музику уз прашак, па сам правио форе на тај рачун. И сад исто тако правим форе, па сам рекао да ће се продаја мог новог албума "Стил

живота" најбоље видети по томе колико ће се веша сушити по терасама и у двориштима. Дакле, нисам никог "пљувао", нити сам се иком злонамерно смејао, јер су Чола и Жељко моји пријатељи. Ово са прашком је искључиво пословни потез. Нећу да ти откривам цифре, али је потез добар, веруј ми.  

На констатацију да има оних који су погрешно протумачили његове рijечи, па мисле да не воли Чолу, Лукас је рекао да му је Здравко Чолић  идол!  

- Потпуно је смешно обазирати се на те злураде коментаре. Мени је најфасцинантнији тренутак каријере био када сам био заједно са њим на бини, на једном Викторијином концерту, која је тада обрадила Чолин хит "Љубав је само реч". Као клинац сам у Чолу гледао као у бога. Нисам тада помишљао да ћу икада бити поред њега, а камоли свирати са њим на бини. Нема веће звезде од Чоле. Папучар и "мушка Цеца"

Прича се да је постао папучар уз трећу супругу Соњу...

- Јесам папучар, уколико неко сматра да је папучар онај који поштује своју жену.

 

Како је Соњи пошло за руком да укроти дивљег Ацу?

- Дивљег?! Увек сам био добар.

Насмејао се на питање како коментарише што га зову "мушка Цеца", уз коментар да то значи да њу зову "женски Лукас" и да је "све јасно као дан уколико се пореде наше каријере".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана