Карлеуша испалила болесну дјевојчицу

Курир
Карлеуша испалила болесну дјевојчицу

Јелена никада није испунила обећање да ће помоћи у прикупљању новца за хитну операцију Анђеле Јанковић (9), обољеле од тумора на мозгу

- Сад ћу да се организујем и ја, а организоваћу и Душка и његове пријатеље фудбалере да помогну овој девојчици која умире. Њен живот има цену, на велику жалост, и кошта 38.000 евра. Ако јој не помогнемо, умреће до Нове године. Моја армија и ја то нећемо дозволити. Даћу све од себе да јој спасем живот. Помозите и ви. Видите колико нас има, свако нека одвоји један евро и уплати на рачун њених сиромашних и очајних родитеља и учинили сте велико дело. Морамо брзо да реагујемо, Нова година је близу, а она је већ изгубила вид на једно око. Морамо да победимо тумор и време - написала је Карлеуша на Твитеру. 

Молили је за помоћ

И, нажалост, само написала. Ни прстом даље није мрднула од тог 8. августа када је дала лажну наду родитељима деветогодишње Анђеле Јанковић из Земуна.

На срећу, било је добрих људи који су помогли да се сакупи новац и да дјевојчица буде оперисана 12. септембра у Истанбулу. У суботу је имала прву хемотерапију, коју је успјешно поднијела. Да се чекало на Јелену Карлеушу, црне слутње би се можда и обистиниле.

Али, богу хвала, има честитих, који не трабуњају по друштвеним мрежама и не праве самопромоцију на туђој муци.

- Карлеуша је обећала да ће се свим силама изборити да помогне нашој Анђели. Кад нам је неколико дана пред операцију било најкритичније, звао сам њеног менаџера Зорана Бирташевића да га замолим за помоћ, али није хтео да се јави. Ни она ни он с нама никада више нису контактирали - огорчено говори за Курир Ален Јанковић, Анђелин отац.

Никада се није јавила

Он је тренутно са ћерком у Турској и каже да се дјевојчица одлично осјећа и да су им помогле бројне јавне личности попут Емине Јаховић, Саше Ковачевића, Сергеја Ћетковића, Данијеле Вранић, Блаже, Неше Галије...

- Бирташевић нам није дао Јеленин број јер наводно све иде преко њега. Био је заказан и концерт у Дому синдиката, али је отказан пошто је Зоран одбијао да одговори на наше позиве. Како је могуће да се само нама не јавља, а скоро сваки дан видимо да се одазивају новинарима. Јелена Карлеуша је преко мог болесног детета хтела да добије на популарности - каже разочарани Ален.

За наставак лијечења потребно је око 100.000 долара. Стога ће 7. новембра у београдском „Театро бару" бити организовано хуманитарно вече за малу Анђелу. Списак најављених јавних личности је подугачак... Наравно, на њему нема имена Јелене Карлеуше.

И Тошић се постидио

- Кад смо се после операције враћали у Србију, у авиону смо налетели на Јелениног супруга Душка Тошића. Поменуо сам му нашу ситуацију, као и то да смо преговарали са Јеленом.

У почетку није знао о чему се ради, али сам му мало боље објаснио, сјетио се. Питао је да ли је било концерта, а када сам му рекао да није и да нам се ни Зоран ни Јелена нису јављали, збунио се. Заћутао је и отишао - испричао нам је Ален.

ЈК се ућутала

Позвали смо пјевачицу. Ни нама се у понедје није јавила. Послали смо јој поруку у којој смо написали шта је рекао Анђелин отац. Ништа нам није одговорила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана