Калинићу пријете четири године затвора

Агенције
Калинићу пријете четири године затвора

Основно јавно тужилаштво у Брусу поднијело је бруском суду оптужни приједлог против београдског глумца и водитеља Милана Калинића због основане сумње да је починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Замјеник тужиоца Драган Јовановић рекао је да је након спроведеног медицинског вјештачења повреда мађарских држављана, задобијених у судару који је 1. фебруара ове године у бруском селу Дупци скривио Калинић, Тужилаштво одлучило да поднесе оптужни приједлог.

- Калинићу прети максимална затворска казна од четири године јер је угрозио безбедност јавног саобраћаја када је двоје мађарских држављана, који су након несреће хоспитализовани у крушевачкој болници, задобило тешке телесне повреде - рекао је Јовановић и додао да очекује да судски процес против Калинића у Основном суду у Брусу почне врло брзо.

Калинић је 1. фебруара у ризичној кривини у селу Дупци својим “ландровером” прешао на супротну страну коловоза и том приликом се сударио са “сузукијем” у коме је било троје мађарских држављана.

Они су колима Хитне помоћи бруског Дома здравља пребачени у крушевачку болницу, гдје је њих двоје задржано на лијечењу, а возач “сузукија” је, због недостатка једног бубрега одраније, пребачен на лијечење у Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана