Како Маја Николић избјегава суђење за вређање Јевреја

Blic
Како Маја Николић избјегава суђење за вређање Јевреја

Бранилац пјевачице Маје Николић до 24. септембра мораће да достави медицинску документацију којом ће оправдати недолазак своје клијенткиње на рочиште које је било заказано за понедељак.

Питање је само хоће ли ту документација суд прихватити као оправдање, будући да је истог дана, у вечерњим сатима, весела и расположена Николићева присуствовала прослави рођендана ТВ Пинк, о чему свједоче бројне фотографије објављене у медијима.  

Душица Ристић, портпарол Вишег суда у коме су Николићевој и Милошу Бојанићи суди за вређање Јевреја у ријатију "Двор", изјавила је за "Блиц" да је судија наложио браниоцу Николићеве да у року од седам дана достави доказе о њеном здравстевом стању, а због којег се није појавила на суђењу.

Због одобреног рока, Ристићева није могла да одговори на питање хоће ли суд због овога евентуално казнити Николићеву, или наложити њено привођење. На суђењу у понедјељка, није се појавио ни оптужени Милош Бојанић, такође због здравствених проблема.

На Пинкову прославу рођендана, Николићева је дошла међу првим званицама, а отишла међу посљедњима, у раним јутарњим часовима. Николићева није зазирала од алкохола о чему свједоче и фотографије. Од свих присутних гостију, поред запослених у овој кући који су уједно били и домаћини, Маја је била једна од највеселијих званица.

Недељко Марковић, бранилац Николићеве, изјавио је на суђењу да је пјевачица спречена да дође.

- Били смо у контакту пре суђења. Маја ме је назвала и обавестила да има здравствених проблема и да не може да дође. Доставићу суду лекарску докоментацију у року од три дана - рекао је адвокат Марковић.

Бранилац Милоша Бојанића, адвокат Слободан Стојановић, судији је рекао да су код његовог клијента "у питању синуси".

- Милош је имао хируршку интервенцију у новосадској болници, сада прима ињекције и мора седам дана да мирује. Милош је дуго био у Немачкој, али је свакако знао за суђење, јер сам га ја обавестио - рекао је адвокат Стојановић.

Послије заказивања новог термина, судија је дао налог да се оптуженима поштом пошаљу позиви за наредно суђење.

- Суд мора да пошаље позиве, мада ће они то свакако сазнати пре из медија - нашалио се судија Владан Иванковић.

Маја Николић избачена је прошле године из ријалитија "Двор" зато што је заједно са Милошем Бојанићем вријеђала Јевреје током расправе са Миком, другом учесницом овог шоуа. Иако су продуценти у првом тренутку одлучили да њу и Милоша само опомену, РРА је захтјевао конкретне мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана