Када је најбоље вријеме да се мјерите, бријете или да имате секс?

magazin.net
Када је најбоље вријеме да се мјерите, бријете или да имате секс?

Није свеједно у које доба дана се бријете, водите љубав или одлазите код љекара. Распоредите своје дневне активности пазећи притом на неколико ситница...

Најбоље вријеме за мјерење – 7 сати

Људи који се свакодневно мјере губе готово двоструко више на тежини од оних који то чине на недјељној бази, показала су истраживања. Највјернију слику добићете ако се мејрите рано ујутро, одмах након буђења и коришћења тоалета. Немојте то радити касније током дана јер тежина може да варира и до два килограма, зависно од тога шта сте јели и пили.

Најбоље вријеме за бријање ногу – 8 сати

Тромбоцити, који помажу у згрушавању крви кад се посјечемо, најљепљивији су и највише их имамо рано ујутро, каже Џенифер Акерман, ауторка књиге “Sex Sleep Eat Drink Dream: A Day in the Life of Your Body”. Ако се посјечете бријачем, мање је јвероватно да нећете моћи да зауставите крв (нажалост, због тога је и срчани удар најчешћи у то вријеме). Бријте се пажљиво, а ако се посјечете, барем нећете морати да идете са раницама на ногама.

Најбоље вријеме за одлазак код љекара – 9 сати

Најбоље је да будете први пацијент и да будете тамо чим се ординација отвори, каже Триша Тореј, ауторка књиге “You Bet Your Life! The 10 Mistakes Every Patient Makes”. Ствар је у томе да су љекари тада још одморни, те нису у стисци с временом.

Најбоље вријеме за поподневни одмор – између 13 и 15 сати

Поподневни одмор није само за бебе. Тај кратки предах може побољшати концентрацију, креативност и памћење. Сан вам може спасити живот. Истраживања су показала да поподневно спавање за трећину смањује смртност повезану са срчаним болестима, и код жена и мушкараца. А најбоље вријеме је рано послије подне, кад расте хормон сна мелатонин, тврди интерниста Кери Петерсон. Нека не траје дуже од 20 минута. Након тога мозак улази у дубље фазе сна, те бисте могли да будете још уморнији кад се пробудите.

Најбоље вријеме за здрав међуоброк – 15 сати

Здрав залогај може вам повећати ниво енергије и 'напунити' вас до вечере. Одлучите се за неку воћку и свакако пазите да останете у оквирима од 100 до 250 калорија.

Најбоље вријеме за знојење – између 16 и 18 сати

Из вјежбања ћете највише извући ако јвежбате након посла јер су снага и издржљивост на врхунцу у касно послије подне и рано вече, показала су нека истраживања. Осим тога, вежбање ће вас мотивисати да здравије вечерате.

Најбоље вријеме за лоше вијести – 19 сати

Нико не жели да буде гласник лоших вијести, али ако то већ морате да учините, нека то буде увече, кад су крвни притисак и срчани ритам на природним нивоу. Најгоре вријеме? Између шест ујутро и поднева, каже Марк Ди Винцензо, аутор књиге “Buy Ketchup in May and Fly at Noon: A Guide to the Best Time to Buy This, Do This and Go There”.

Најбоље вријеме за секс – између 22 и 1 сат

Осјећаји и осјетљивост коже су на врхунцу касно увече, објашњава Ди Винцензо. Додајте томе и обичну практичност – након напорног радног дана и клинаца који су заспали – то је једино доба дана кад парови који имају дјецу имају времена за секс. И немојте се бојати да ће вам то превише скратити сан. Истраживања објављена у “Journal of Sexual Medicine” показала су да за већину људи идеалан однос траје између седам и 13 минута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана