Јована краљица лапсуса

Агенције
Јована краљица лапсуса

Водитељки Јовани Јанковић смета када је називају "краљицом лапсуса", али то је неминовно имајући у виду какве грешке прави. Најновија је она када је концерт пјевача Микија Јевремовића најавила за 2020. годину.

- У живом програму се дешавају грешке. То и није лапсус, не могу такве ствари да називам лапсусима. Јутарњи програм Телевизије "Пинк" емитује се уживо и траје четири сата, тако да се грешке дешавају - рекла је Јована за "Блиц", уз негодовање што се око грешака диже прашина.

Најзапаженији лапсуси
- У фебруару 2011. Јована је прокоментарисала текст о незапослености реченицом: "У Србији има 750.000 незапослених, што је један град величине Лознице." Лозница, иначе, према званичним подацима из 2002. године, има 86.413 становника.

- Најављујући отварање изложбе о птицама грабљивицама на којој ће бити изложени експонати међу којима и „орао брадан", брзо се исправила и рекла "орао белотрепан". Тачно име птице је - орао бјелорепан. Јована је на то уз осмјех констатовала: "Па добро, нема бијеле трепавице, него бели реп."

- Желећи да дочара гледаоцима колико су ниске температуре, констатовала је како је "хладно у целој Србији, а нарочито напољу".

- У јануару 2011. Јована је покушала да најави спортски прилог. Почела је збуњујућом најавом: "Првог овогодишњег гренд слема, тениског турнира у јануару", а најаву је завршила тако што је Срђан Предојевић ускочио, објаснивши да је ипак ијреч о прилогу о рукомету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана